Petrochemie

Explosieveiligheid en procesbewaking (ATEX)

Bepalend bij het ontwerp van een gasdetectiesysteem voor een tankpark of petrochemisch buitenterrein, zijn de specifieke omstandigheden van de locatie, waaronder ook de ATEX-zonering. Aangezien gasdetectie in de buitenruimte onderhevig is aan omgevingsfactoren zoals regen, wind en grote temperatuurverschillen, is dit tevens van invloed op de keuze van het type gasdetector, de plaats van montage en eventueel extra bescherming van de behuizing van het instrument.

Steuma Instruments heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van gasdetectie en explosiebeveiliging. Wij zetten onze expertise graag in om samen met u te bepalen wat er nodig is voor het optimaal inrichten van uw gasdetectiesysteem. Eventuele zoneringen (EVD), de wettelijk bepaalde eisen en uw eigen specifieke wensen nemen we mee in dit proces. Onze sleutelbegrippen: continuïteit, veiligheid en compliance. Het resultaat is een op maat gemaakt systeem, volledig afgestemd op uw omstandigheden.

De unieke koppeling van detectoren naar ons digitale controller-systeem levert in veel gevallen een aanzienlijke kostenbesparing op. De communicatie van ons gasdetectiesysteem met andere systemen (o.a. gebouwbeheer, brandmelding of data control (DCS)) en de wijze van alarmmeldingen, zijn eenvoudig te realiseren en klantspecifiek in te richten.

N.B. Door preventief en planmatig onderhoud van uw gasdetectiesysteem blijven de onderhoudskosten laag. Bovendien zijn de continuïteit en veiligheid van uw plant goed gewaarborgd.

Referenties:

  • Allnex
  • EG Group – Salland Olie (Texaco)
  • Shell
  • Sabic
  • TOTAL
  • AG fuel