Over ons

Steuma Instruments BV is een Nederlandse producent van onder andere (ATEX) Gasdetectie apparatuur voor in de chemie, de petrochemie, bij productiebedrijven en bij biogascentrale. Wij hebben hierin meer dan 30 jaar ervaring. Onze business unit “ALLEX Solutions” is gespecialiseerd in het leveren van Explosie veilige (ATEX/IECEx) producten zoals: verlichting, behuizingen, wartels, schakel-, signalering- apparatuur, gasdetectie en totaal oplossingen. ALLEX is exclusief partner van CORTEM in de Benelux.

Met een eigen productiefaciliteit en engineeringafdeling zijn wij de specialist in explosieveilige oplossingen en gasdetectie systemen. Ons pakker bestaat onder andere uit:

  • LED Verlichting & signalisatie
  • Behuizingen en klemmenkasten / junction boxen
  • Controle panelen & schakelmateriaal
  • Systemen / compleet bedrade kasten (ATEX/IECEx gecertificeerd)
  • Gasdetectie systemen (brandbaar gas, toxisch gas & Zuurstof).

Ons bedrijf heeft vele jaren ervaring en een DNV gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. Tevens produceren wij conform het ATEX 114 kwaliteitssysteem dat door KIWA is gecertificeerd.

Wij hebben een platte organisatiestructuur met korte lijnen. Wij zijn een MKB met de kenmerken van een familiebedrijf. Dit alles zorgt er voor dat wij zeer concurrerend kunnen zijn, ons flexibel kunnen opstellen en dat u bij ons de juiste persoonlijke aandacht kunnen krijgen.

Steuma is een onafhankelijke ontwikkelaar en producent van hoogwaardige oplossingen voor gas detectie en vloeistof analyse. De onderneming werd opgericht in Duitsland in 1956 en verhuisde naar Nederland in 1995. Steuma is gevestigd in Breda (Nederland) en Antwerpen (België).

Specialisten in ATEX    Specialisten in gasdetectie

 

Onze 4 kernwaarden

 

1. Kwaliteit & Betrouwbaarheid

Steuma gasdetectie

Wij staan voor een hoge kwaliteitsstandaard en een hoge mate van betrouwbaarheid voor al onze producten en diensten. Dit is de allerbelangrijkste waarde die wij onze klanten willen bieden.

2. Aandacht & Duidelijkheid

Wij geven onze klanten persoonlijke aandacht. Wij zijn Steuma gasdetectieeen bedrijf dat gemakkelijk toegankelijk is met een platte structuur en heldere communicatielijnen. In onze communicatie zijn wij 100% duidelijk en komen wij onze afspraken altijd op tijd na.

3. Focus & Deskundigheid

Wij kiezen voor zorgvuldig geselecteerde marktsegmenten waar wij een Steuma gasdetectieduidelijke meerwaarde kunnen leveren. Er is een specialisatie op ATEX/IECEx. In de door ons gekozen marktsegmenten zijn wij deskundig, hebben wij veel ervaring en kunnen wij de klant optimaal adviseren en bedienen.

4. Flexibiliteit & Snelheid

Wij zijn een flexibel Nederlands MKB bedrijf met een platte “lean Steuma gasdetectie& mean” structuur waarbij flexibiliteit en snelheid belangrijk zijn om ons ons te kunnen onderscheiden in de markt. Dit mag echter nooit ten koste gaan van de andere kernwaarden.