Afvalwaterzuivering

Procesoptimalisatie bij zuiveringsinstallaties

Bij afvalwater- en rioolwaterzuiveringsinstallaties is het potentiele contact met gevaarlijke stoffen een groot risico. Daarom dient er rekening te worden gehouden met de aanwezigheid van ATEX geclassificeerde zones en het vrijkomen van  gassen zoals methaan (H2S) en waterstofsulfide (CH4). De kritieke punten bevinden zich rondom vergisters, pompen, carters en filters. Explosiegevaar en toxiciteit liggen op de loer. 

Is uw gasdetectiesysteem hierop niet goed berekend? Zinloze alarmmeldingen kunnen het gevolg zijn, en – door overbelasting – zult u regelmatig de sensoren moeten vervangen. Om een lange levensduur te garanderen, verdient het aanbeveling te kiezen voor robuuste detectoren die tegen een stootje kunnen.

Steuma Instruments heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van gasdetectie en explosiebeveiliging bij afvalwater-en rioolzuiveringsinstallaties. Wij zetten onze expertise graag in om samen met u te bepalen wat er nodig is voor het inrichten van uw gasdetectiesysteem. Eventuele zoneringen en wettelijk bepaalde eisen nemen we mee in dit proces. Onze sleutelbegrippen: continuïteit, veiligheid en compliance. Het resultaat is een optimaal op de omstandigheden afgestemd gasdetectiesysteem.

De unieke koppeling van detectoren naar ons digitale controller-systeem levert in veel gevallen een aanzienlijke kostenbesparing op.

N.B. Door preventief en planmatig onderhoud van uw gasdetectiesysteem zijn de veiligheid van uw medewerkers en de continuïteit van uw zuiveringsinstallatie goed gewaarborgd. Bovendien blijven de onderhoudskosten laag.

Referenties:

  • RWZI Utrecht ‘De Stichtse Kraan’
  • Gemeente Rotterdam