Laboratoria

Veiligheid voor studenten en medewerkers

Het ontwerpen van gasdetectiesystemen voor laboratoria en universiteiten kunnen we met recht ons specialisme noemen. Op deze locaties worden vaak zeer uiteenlopende eisen gesteld aan een gasdetectiesysteem. Zo zijn er verschillende typen gebruikers van de ruimtes die op wisselende tijden aanwezig zijn. Bovendien wordt er vaak gewerkt met diverse, bijzondere gassoorten waarvoor verschillende detectoren nodig zijn.

Steuma Instruments heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van gasdetectie. Wij zetten onze expertise graag in om samen met u te bepalen wat er nodig is voor het inrichten van een detectiesysteem voor uw laboratorium. Onze systemen kunnen communiceren met andere systemen (o.a. gebouwbeheer, brandmeldinstallatie en DCS) en de wijze van alarmmeldingen kunnen we hierop aanpassen. Ook zorgen wij ervoor dat de bediening van het gasdetectiesysteem en de weergave op het scherm volledig worden afgestemd op de specifieke situatie. Onze sleutelbegrippen: continuïteit, veiligheid en compliance. Het resultaat is een optimaal op de omstandigheden afgestemd gasdetectiesysteem. Bovendien levert de unieke koppeling van detectoren naar onze digitale controller-systemen in veel gevallen een aanzienlijke kostenbesparing op.

N.B. Door preventief en planmatig onderhoud van uw gasdetectiesysteem blijven de onderhoudskosten laag. En niet minder belangrijk: de veiligheid van uw studenten en medewerkers is nog beter gewaarborgd.

Referenties:

  • Universiteit Utrecht
  • SCK ‘Belgisch nucleair onderzoekscentrum’
  • Universiteit Leuven
  • Universiteit Antwerpen

Referentie

“Het gasdetectiesysteem M2000 van Steuma Instruments is zeer betrouwbaar. Bij een stroomstoring zijn we binnen enkele seconden weer stand-by. Ook tijdens het standaard onderhoud en periodieke controle. Het detectiesysteem is eenvoudig te koppelen aan ons centrale beveiligingssysteem, aan te passen aan nieuwe omstandigheden en uit te breiden met andere functionaliteiten. Bovendien is het gebruiksvriendelijk op alle niveaus. En ‘last but not least’, de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend!”

Ad van der Eerden, Onderzoeks- en Onderwijsmedewerker bij Universiteit Utrecht