M1000 – Zuurstof Monitoring Systemen

Het betreft hier het M1000 voor bij geinertiseerde opslag van poeders. Het product is samen met SABIC / GE Plastic ontwikkeld en wordt wereldweid toegepast op tanks en silo’s.

Dit systeem kunt u eenvoudig direct op de tank monteren (op zone 0). Daarnaast heeft het een uniek gepatenteerd membraan waardoor het niet verstop raakt door de poeders.

Deze M1000 zuurstof monitor-transmitter, die gebruikt wordt om stofexplosies te voorkomen, wordt in situ geplaatst.

Het systeem is samen met plantengineers ontwikkeld en het is het meest
efficiënte en effectieve systeem om zuurstof te meten bij Inert situaties (bij silo’s of transportsystemen).

Hieronder enkele belangrijke voordelen van dit systeem:

  • Geen monstername / aanzuiging noodzakelijk (,dus geen verstoppingen van filters, buizen ed.)
  • Nauwelijks onderhoud
  • Laat zich niet verstoppen door poeders
  • Lage kosten
  • Transmitter type monitor (standaard 4…20mA en 24VDC)
  • Eenvoudig te installeren (met Flens direct op de top van de Silo of tank)

Beschrijving

De M1000 Monitor is ontworpen als een in situ zuurstof monitor voor bij inerte toepassingen in silo’s, trans- portsystemen, tanks en bakken van bijvoorbeeld chemische poed- ers, die een potentieel gevaar zijn voor een stofexplosie.

De atmosfeer in de silo of bak wordt geïnertiseerd met N2 zodat door de lage zuurstofconcentratie geen explosies kunnen optreden. Om de zuurstofconcentratie binnen de aangegeven grenzen te houden, is het noodzakelijk om het stikstof doseer- proces te monitoren en controleren.

Omdat de omgeving meestal erg stoffig is, is het niet raadzaam om een gasmonsternamesysteem met pomp te gebruiken.

De stof blokkeert vaak de leidingen en filters van het monsternamesysteem, wat resulteert in veel onderhoud. Door het ge- patenteerde werkingsprincipe van de M1000, heeft de chemische poeder geen invloed op de werking van de sensor. Dit resulteert in een zeer betrouwbaar systeem en een vrijwel onderhoudsvrije werking.

De M1000 is ontworpen als een 4..20 mA transmitter instrument met digitale display voor de gemeten zuurstofconcentratie.

De zuurstof sensor is in een druk-vrije en roestvrijstalen behuizing ingebouwd. De zender behuizing is gemaakt van aluminium, en is spatwaterdicht en HF-afgeschermd. De monitor is gemonteerd op een flens die bevestigd is aan de bovenkant van de silo of bak.

De M1000 is intrinsiek veilig volgens de ATEX 114 regelgeving.

Toepassingsgebied

Silo’s, bakken, transportsystemen of andere geïnertiseerde systemen met onder andere chemische poeders, suiker, meel die met bijvoorbeeld stikstof (om een stofexplosie te voorkomen) geïnertiseerd worden.

Download product sheet


Download de M1000 product sheet

 

 

M1000 2